Pilt

Pilt

Juustutort kuumsuitsulõhega

Ka soolased tordid võivad olla väga-väga maitsvad ja hõrgud. Nagu näiteks see siin. Kuumsuitsukala, koorene-juustune täidis ja krõbe näkileivapõhi on teineteist täiendama justkui loodud. Eriti hästi sobib pidupäeva lauale soolaseks ampsuks.

Algse idee sain siit*, kuid lähenesin retseptile üsna loominguliselt (st tegin üksjagu muudatusi). Lõpptulemusena valmis tort, mis sai sööjatelt palju kiidusõnu.


PÕHI
150 g näkileibu
75 g sulavõid

KATE
400 g lõhega toorjuustu (Philadelphia)
200 g kodujuustu
200 ml rõõska koort 35%
200-250 g kuumsuitsulõhet (või forelli)
1 tl sidrunipipart
2 spl hakitud tilli
8 g želatiini + 1 dl vett

KAUNISTAMISES
tilli
kirsstomateid

Pane näkileivad kilekotti ja purusta sõrmede vahel väiksemateks tükkideks. Keera kilekott otsast kinni ja purusta taignarulliga rullides näkileivad veelgi peenemaks pudiks (köögikombaini olemasolul võib seda purustamiseks kasutada). Sega näkileivapuru sulavõiga ja suru saadaud segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Aseta vorm külmkappi ootele.

Nüüd valmista kate. Pane želatiin külma vette ja lase 5 minutit paisuda. Lahusta see siis kuumaveevannil pidevalt segades ja jäta jahtuma. Sega toorjuust kausis lahti, lisa kodujuust, hakitud kuumsuitsulõhe, sidrunipipar ja hakitud till. Nirista želatiin täidisesse, ise hoolega segades. Kõige lõpuks lisa segule vahustatud rõõsk koor. Sega ühtlaseks ja vala täidis põhjale. Lase tordil külmikus üleöö taheneda.

Serveerimisel kaunista hakitud tilli ja kirsstomatitega.

 
*Pereköögi kokaraamat" (L.Viruks, P.Enden; 2007)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar