See tort on tänu oma rikkalikule koostisele oi kui maitsev. Lisandiks sobivad väga hästi värsked marjad, kuna tort ise on üsna rammus. Nii kui ma selle retsepti* leidsin, teadsin, et seda kooki ma millalgi teen, ja tulemus isegi ületas mu ootusi. Töö käigus mugandasin retsepti veidi.
150 g šokolaadiküpsiseid
1 spl sulatatud võid
KATE
800 g maitsestamata toorjuustu
2 dl suhkrut
2,5 dl hapukoort
1 spl nisujahu
2 tl vanillsuhkrut
2 muna
70 g tumedat šokolaadi (Bitter 70%)
PEALE
värskeid marju
100 g piimašokolaadi
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Mikserda suures kausis toorjuustu suhkruga paar minutit. Sega hulka hapukoor, jahu ja vanillsuhkur. Seejärel lisa ükshaaval munad, ise samal ajal kogu aeg segades. Tõsta pool juustusegust väiksemasse kaussi ning sega selle hulka sulatatud tume šokolaad. Määri pool heledast segust koogipõhjale. Pane peale pool šokolaadisegust, siis jälle hele ja šokolaadisegu. Sega pealt noaga, et kihid kergelt seguneksid. Küpseta 160 kraadi juures ca 1 tund ja 15 minutit. Kui tundub, et kook pole veel valmis, hoia 5-10 minutit kauem. Lase jahtuda. Hoia vähemalt üleöö külmikus (võib ka paar-kolm päeva külmikus hoida, seda maitsvamaks kook läheb). Vahetult enne serveerimist kata kook 50 g sulašokolaadiga ja seejärel kohe marjadega. Kõige lõpuks vala koogile ülejäänud sulatatud piimašokolaad (selle võib ka ära jätta ja marjadele lihtsalt tuhksuhkrut sõeluda).
* Algne retsept pärineb raamatust "Pereköögi kokaraamat" (L.Viruks, P.Enden; 2007)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar