Pilt

Pilt

Hõrgud šokolaadimuffinid

Kui keegi parasjagu mõtleb, et võiks kerge vaevaga midagi head küpsetada, siis olen kahe käega nende muffinite poolt. Neid on tõesti lihtne teha ja tulemus on uskumatult maitsev. Tänu vähesele jahule on tulemus superõhuline ja suussulav.
Leidsin selle retsepti siit. Tegin omalt poolt väikesed muudatused/täiendused. Näiteks pähkleid ma ei pannud üldse ja katteks tegin peale kohupiima-vahukoore kreemi ning värsked marjad. Lisaks veel mõned pisiasjad.

Kreemi ja marjad võib ka lisamata jätta, kuid need annavad siiski palju juurde.


MUFFINID
80 g võid
100 g tumedat šokolaadi (nt Bitter 70%)
130 g suhkrut
3 muna
80 g jahu (nt riisijahu)
näpuotsatäis soola
100 g hakitud šokolaadi (väga hea jääb Mesikäpa šokolaadiga)

KATTEKS
200 rõõska koort 35%
300 g vanilje kohupiimapastat
1 spl tuhksuhkrut
0.5 tl vaniljesuhkrut

maasikaid, vaarikaid, mustikaid vms
natuke tuhksuhkrut


Haki või ja 100 g šokolaadi tükkideks ning sulata kas pliidil hästi nõrgal kuumusel pidevalt segades, vesivannil või mikrolaineahjus. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Mikserda sisse munakollased. Lisa sulatatud šokolaad ja või ning vahusta ühtlaseks. Sega sool jahu hulka ja lisa segades ülejäänud tainale. Haki ülejäänud 100 g šokolaadi ning sega samuti taina hulka. Jaga tainas pabervormiga vooderdatud muffinivormi pesadesse (saab täpselt 12 muffinit). Vormid võib ääreni täis panna, sest tainas ei kerki küpsetamise ajal eriti palju. 
Küpseta ahjus 190 kraadi juures 20 minutit kuni tainas on tahenenud (katsu küpsust tikuga). Lase muffinitel vormis jahtuda. 

Valmista kreem. Selleks  nõruta kohupiimapastat külmikus 2-3 tundi marliga kaetud sõelal, et eralduks liigne vedelik. Vahusta rõõsk koor tuhksuhkru ja vaniljesuhkruga. Sega vahukoor nõrutatud kohupiimaga kreemiks. Tõsta kreem jahtunud muffinitele. Kaunista värskete marjadega, soovi korral sõelu peale natuke tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar