Pilt

Pilt

Vürtsikas tomatisupp läätsede ja kikerhernestega

Kiire ja lihtne supp, mis on üheaegselt lahedalt kerge, samas tänu läätsedele ja kikerhernestele mõnusalt tummine ja toitev. Kui kasutada köögiviljapuljongit, saab täiesti lihavaba supi. Juurde sobib väga hästi võiga ciabatta.

Retsepti leidsin ajakirjast Oma Maitse (veebruar 2016). Alljärgnevalt retsept minupoolsete väikeste muudatustega.


Vaja läheb: 
2 tl vürtsköömneid
paar näputäit tšillihelbeid
1 punane sibul (hakituna)
150 g läätsi
12 dl köögivilja- või kanapuljongit
400g purk purustatud tomateid
400 g purk kikerherneid (kurnatult)
oliiviõli
soola ja pipart
suhkrut
serveerimiseks maitserohelist

Kuumuta pann ja rösti kuival pannil vürtsköömneid ja tšillihelbeid minuti jagu, kuni need muutuvad aromaatseks. Kalla pannile õli ja hakitud sibul, prae mõni minut. Lisa läätsed ja kuumuta õlis läbi. Kalla juurde puljong ja purustatud tomatid ning lase keema tõusta. Keeda vaiksel tulel, kuni läätsed on pehmed. Lisa kikerherned. Maitsesta suppi  soola, pipra ja suhkruga. Serveerides lisa supile maitserohelist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar