Pilt

Pilt

Peekonisse mässitud hakkliharullid juustutäidisega

Väga mõnus vaheldus tavapärastele hakklihatotudele. Ja tegelikult päris lihtne teha ka! Natuke nikerdamist on, et kõik asjad vardasse saaks aetud, kuid vahel on toiduga mängimine päris lõbus.

Juurde sobivad väga hästi ahjukartulid, värske salat ja külm hapukoore-küüslaugukaste.


HAKKLIHASEGU
800 g hakkliha
1 muna
3-4 spl vett
1 tl soola
1 tl purustatud musta pipart
1 tl meelepärast maitseainesegu (võiks olla selline, mis koosneb ainult ürtidest ja kuhu pole lisatud soola)

LISAKS
180 g juustu
8 pikka viilu toorsuitsupeekonit
määrimiseks natuke õli

8 puidust grillvarrast (murra need mitteteravast otsast natuke lühemaks)


Sega hakkliha vee, muna, soola, pipra ja teiste maitseainetega. Jaga saadud segu kaheksaks enam-vähem võrdseks palliks. Lõika juust kaheksaks piklikuks tükiks ja aja iga varda otsa üks juustutükk. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Võta üks hakkliha pallike ja suru see ahjuplaadi peal laiaks. Aseta üks juustuga grillvarras sinna peale ja rulli hakkliha ümber tiku. Tasanda käega ilusaks ja ühtlaseks rulliks. Keera üks peekoniviil ümber hakkliha ja määri rull üleni kergelt õliga kokku. Toimi samamoodi ka kõigi teiste rullidega.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30-35 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar