Pilt

Pilt

Kodujuustukook kirssidega

Mõnusalt kreemjas ja mahe kook, mis peaks eriti meeldima juustukookide austajatele. Minul oli see kook kõige ilusam lahtilõikamata. Ilusaid sirgete servadega tordilõike mul ei õnnestunud lõigata, kuid sellest polnud midagi. Kook tuli sellest hoolimata tõesti väga-väga maitsev! Kes nii juustust kooki ei soovi, võib kodujuustu asendada tihkema kohupiimaga.

Retsepti leidsin ajakirjast* ja ma lihtsalt pidin seda kooki tegema! Alljärgnevalt see retsept koos minupoolsete väikeste mugandustega.


PÕHI
135 g Domino küpsiseid
25 g toasooja toorjuustu

TÄIDIS
500 g kodujuustu
200 g valget šokolaadi
175 g toasooja toorjuustu
3 Domino küpsist
150 g kompotikirsse

KATE
2 dl kirsikompoti mahla+kirsse
1 tl suhkrut
0.5 dl külma vett
1 spl maisitärklist

Purusta küpsised peeneks, lisa toorjuust ja sega ühtlaseks massiks. Suru segu 22-24 cm koogivormi põhja.

Täidise valmistamiseks püreesta kodujuust kreemjaks (nt saumikseriga). Sulata tükeldatud šokolaad veevannil. Hõõru toorjuust kausis lahti, lisa pidevalt segades sulašokolaad ja seejärel püreestatud kodujuust. Purusta kolm Domino küpsist sõrmede vahel tükkideks ja sega täidisesse. Laota kirsid koogipõhjale ning vala peale kodujuustutäidis. Lase koogil külmkapis üleöö taheneda.

Järgmisel päeval valmista kate. Kuumuta potis kompotimahl ja -kirsid keemiseni ning lisa segades ka suhkur. Sega maisitärklis külma veega ja vala segades mahlasegu hulka. Kuumuta seni, kuni segu pakseneb. Tõsta pliidilt ja lase täielikult jahtuda (aeg-ajalt sega, et nahka peale ei tekiks) ja vahetult enne serveerimist vala koogile. 


*Oma Maitse (mai 2016); retsepti autor Ragne Värk


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar