Pilt

Pilt

Koorene pasta tomatite, kana, parmesani ja basiilikuga

Leidsin selle Anni Arro retsepti puhtjuhuslikult ajakirja sirvides. Tundus väga kiirelt  valmiv, lihtne ja maitsev kõhutäis. Ja täpselt selline see söök ongi. Vähese vaevaga valmib tõeliselt peen pastaroog, nii et ei ütlekski, et selle tegemine nii kiirelt käis. Omalt poolt lisasin veel kanafileed, algselt oli see retsept lihavaba. Ja tomateid panin vähem, kuna 500 g tomateid selle koguse kastme kohta oleks meie pere jaoks natuke liiast olnud.

Ideaalne söök just nüüd, kus ilmad ilusad ja pliidi ääres kaua toimetada ei viitsi.


Vaja läheb:
200 g spagette
300 g tomateid
2-3 küüslaguküünt
200 ml rõõska koort 35%
oksake värsket rosmariini
200 g kanafileed
30-40 g parmesani 
soola, pipart
värsket basiilikut
oliivõli

Lase potis umbes liiter vett keema ja tõsta tomatid minutiks kuuma vette. Võta tomatid veest välja, koori ära ja lõika kuubikuteks. Keeda spagetid  soolaga maitsestatud vees valmis. Samal ajal kui spagetid keevad, kuumuta pannil oliivõli ja prae tükeldatud kanafilee kuldseks. Lisa hakitud küüslauk ja soovi korral rosmariin, prae kergelt läbi. Lisa tomatitükid ja prae mõni minut. Lisa vahukoor ja riivitud parmesan. Lase vedelikul poole võrra kahaneda. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.

Edasi on kaks varianti. Esiteks, spagetid võib valada pannile kastme juurde, lisada puruks rebitud basiilik ja segada kõik läbi. Teine variant on see, et jätad kastme eraldi kaussi ja igaüks paneb endale kastet ja värsket basiilikut spagettidele just nii palju kui soovib.

Serveerimisel lisa soovi korral parmesanilaastusi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar