Pilt

Pilt

Juusturullid

Veel üks retsept juustusaiakeste küpsetamiseks. Põhikomponendid on samad, mis ikka (pärmitaigen, või, juust), kuid tänu koostisosade proportsioonide muutmisele saab tulemus jälle natuke teistmoodi. Seest nii-nii pehmed, õhulised ja juustused, servast võiselt krõbedad. Minu jaoks on need nüüd uued lemmikud!
Lähtusin sellest retseptis siin, kuid lähenesin loominguliselt ja kohendasin retsepti natuke. Mulle nimelt meeldib kui täidist on ikka rohkelt!


TAIGEN
25 g presspärmi
3 dl käesooja piima
1 tl soola
1,5 spl suhkrut
7-8 dl jahu
3 spl õli

VAHELE
200 g juustu (100 g sellest võiks olla tugevama maitsega juust, nt cheddar)
70 g pehmet võid

määrimiseks 1 muna

Pudista pärm kaussi ja lisa sellele ca 1,5 dl käesooja piima, sega kuni pärm on lahustunud. Vala kaussi ka ülejäänud piim, lisa sool, suhkur ja õli. Sega kuni sool ja suhkur on sulanud. Sõelu sisse jahu (ära kõike kohe pane), sõtku kuni taigen hakkab käte ja kausi küljest lahti lööma. Sõtkumise ajal jahu paisub, seega kui alguses tundubki, et jahu on vähe, siis sõtkumise käigus võib selguda, et täitsa parajalt on. Kui teed liiga kõva taina, tulevad ka saiakesed vastavad.

Kui taigen on valmis, kata see õhukese jahukihiga ja jäta köögirätiku alla sooja kohta umbes pooleks tunniks kerkima.

Vala taigen jahusele pinnale ja rulli 3-4 mm paksuseks ristkülikuks või kettaks, nii kuidas õnnestub. Määri peale pehme või ja pudista riivitud juust ühtlaselt laiali. Keera pikemast servast alustades taigen rulli ja lõika see enam-vähem ühesuurusteks ketasteks. Aseta nad ahjuplaadile ja jäta rätiku alla veel 20 minutiks kerkima (nii tulevad eriti õhulised saiakesed). Enne ahju panekut määri saiakesi lahtiklopitud toasooja munaga ja aseta 220 kraadisesse ahju küpsema. Saiakesed on valmis, kui nad on ilusad ja pealt kergelt kuldsed. Selleks kulub olenevalt ahjust 15-20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar