Pilt

Pilt

Fooliumis küpsetatud kartul

Fooliumis küpsetatud kartul jääb hästi mõnusa ja tummise maitsega, kuna pole vees keedetud (seega kõik maitsed on endiselt alles). Parim aeg selle roa tegemiseks on just siis, kui on saada värskeid kartuleid (kevadel sobivad ka välismaised värsked kartulid). Vanad kartulid ei sobi nii hästi, kuna siis on kartulitel juba idud ja muud hädad küljes. 

Serveerimisel lisa soola ja taluvõid või siis näiteks hapukoore-rohelise sibula kastet. Sobib eriti hästi grillitud liha või šašlõki juurde. Lihtne ja hea!



Vali enam-vähem ühesuurused ilusad kartulid (vaata et rohelist ega mädanikku ei oleks). Pese nad korralikult harjaga puhtaks ja paki iga kartul eraldi fooliumi sisse. Aseta pakitud kartulid ahjupannile ja küpseta 200 kraadi juures 1-1,5 tundi. Küpsetusaeg oleneb kartulite suurusest. Minul oli päris pirakad kartulid ja need küpsesid ca 1,5 tundi. Vahepeal võid panni välja tõsta ja ühte kartulit noaotsaga proovida. 

Kui kartulid valmis, tee foolium pealt lahti ning lõika kartul pealt pooleks (ära päris lõpuni lõika). Suru kartul natuke keskelt lahti ja pane peale kas võid ja soola või siis meelepärast kastet. Näiteks rohelise sibula-hapukoorekastet, mis koosneb hapukoorest, hakitud rohelisest sibulast ja natukesest soolast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar