Ei ole just palju sööke, kus ma äädikat (seda kõige tavalisemat) kasutan, kuid klassikaline äädika-sibula marinaadis šašlõkk on ikka tõeliselt hea. Põhiline on see, et liha liiga kaua marinaadis ei oleks, muid võib see kuivaks muutuda.
Retsepti leidsin raamatust "Eesti perepeod" (H.Ilves, L.Virkus, T.Väljaste), kuid kohendasin mõnda asja meie pere maitse järgi ja tulemus on tõesti väga hea.
Šašlõki juurde sobivad väga hästi grillitud köögiviljad, värske salat ja fooliumis küpsetatud kartul. See viimane on kohe eriti mõnus ja rahulik kaaslane särtsakale šašlõkile.
Vaja läheb:
1 kg sea kaelakarbonaadi või välisfileed
3 sibulat (hakitud)
2-3 küüslauguküünt (hakitud)
1 tl purustatud musta pipart
2 tl suhkrut
2 dl 10% äädikat
3 spl õli
2 tl jämedat meresoola
Lõika liha kuubikuteks. Sega kokku marinaadiained ja kalla lihale. Enne grillimist lase maitsestuda külmas 4-5 tundi või kuni ööpäev. Tund enne grillimist tõsta liha külmikust välja - nii läheb grillimine kiiremini ja tulemus jääb mahlasem.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar