Pilt

Pilt

Kodune koorejäätis

Kodune jäätis võlub oma eheda ja puhta maitsega. Tegemine on lihtne nagu üks-kaks-kolm ja hiljem jääb üle ainult kõigile maiasmokkadel jäätis kätte anda ja kiidusõnad vastu võtta. Lisandina võib peale panna kõike, mille järele isu on. Väga hästi sobivad šokolaad, värsked marjad või toormoosid, kaeraküpsised, iirise- või vahukommid, pähklid jne jne. Serveerida võib nii kausikestes kui ka vahvlikoonustes. 

Algse idee sain siit, kuid timmisime retsepti nii, et saaks mahedama ja vähem magusama tulemuse. Tulemus on tõepoolest väga-väga maitsev!

Vaja läheb:
1 purk (ca 400 g) suhkruga kondenspiima
8 dl rõõska koort 35%
1 tl vanillisuhkrut

Peale meelepäraseid lisandeid: šokolaadi, marju vms

Soovitan teha jäätisesegu kohe sellisesse kaussi/karpi, millele käib kaas peale ja millega võib jäätise pärast sügavkülma tõsta.
Kõigepealt sega kausis kondenspiim vanillisuhkruga. Seejärel vahusta rõõsk koor üsna tugevaks vahuks ja sega see kondenspiima hulka. Sega liigutustega alt üles, et kondenspiim, mis on põhjas, kõik ilusti vahukoorega seguneks. Segamine peab käima õrnalt (et vahtu mitte purustada) aga üsna kiirelt, kuna kondenspiim on raske ja kipub kausi põhja tagasi valguma. Kui ühtlane segu saavutatud, siis karbile kaas peale ja sügavkülma. Sügavkülmas võiks jäätis olla vähemalt 8 tundi.
Ilusaid jäätisepalle saab kuumast veest läbi käinud jäätisekulbiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar