Kevadiselt kerge, samas mõnusalt toitev supp. Hapuoblikas, värske kartul, suitsuvorst ja muna moodustavad siin tõeliselt maitsva koosluse. Leidsin selle retsepti siit, omalt poolt lisasin veel natuke küüslauku. Lihtne ja imehea! Läheb kindlasti kordamisele.
Vaja läheb:
tubli peotäis hapuoblikaid
2-3 keskmist kartulit
1 sibul
1 küüslauguküüs
jupp täissuitsuvorsti (nt "Moskva")
30 g võid
vett
soola, pipart
SERVEERIMISEKS
hapukoort
keedumuna
maitserohelist
Pese, koori ja tükelda kartulid (kui tegemist on värskete kartulitega, siis piisab, kui nad harjaga voolava vee all puhtaks nühkida ja siis tükeldada). Lõika vorst ja sibul tükkideks, peenesta küüslauguküüs. Aja supipoti põhjas või kuumaks ja prae selles mõni minut suitsuvorsti ja sibulat. Lõpuks lisa ka peenestatud küüslauk. Prae kõik korraks läbi, seejärel lisa kuum vesi ja kartulikuubikud. Vett tuleb panna nii palju, et oleks paraja paksusega supp. Maitsesta soola ja pipraga ning keeda, kuni kartul on pehme. Lisa eelnevalt puhtaks pestud ja jämedalt hakitud oblikad, sega läbi ja võta supp tulelt.
Serveeri keedetud muna, hapukoore ja maitserohelisega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar