Pilt

Pilt

Kilekotikurgid

Nii tore, et inimestel on palju häid ideid! Kui sain kolleegilt neid kurke maitsta, siis teadsin kohe, et pean ka proovima neid teha. Ja ma ei pidanud pettuma - retsept töötas 100%. Mõnusalt värsked, krõmpsud, mahlased ja aromaatsed kurgid valmivad külmikus mõne tunniga.

Kuna minul olid põhiliselt väiksemat sorti kurgid, siis ei hakanud ma neid poolitama. Aga kui kurgid on suuremad, siis tasub need kindlasti eelnevalt pikkupidi pooleks lõigata, et maitsed paremini imenduksid.


Vaja läheb:
1 kg lühikesi kurke
0.5 spl jämedat meresoola
5-6 mustsõstralehte
väiksem punt tillivarsi
2-3 küüslauguküünt 

Pese kurgid puhtaks ja lõika otsad maha. Vajadusel lõika pikkupidi pooleks. Võta üks paraja suurusega puhas kilekott ja pane kurgid sinna sisse. Lisa sool, viilutatud küüslauk ja jämedalt hakitud tillivarred. Rebi mustsõstralehed väiksemaks ja lisa samuti kurkidele. Sõlmi kilekott kinni ja raputa kõik komponendid korralikult segamini. Aseta kott külmikusse (soovitatavalt koos kausiga - juhuks kui kilekott peaks läbi laskma). Käi aeg-ajal kotti läbi raputamas, et maitsed paremini seguneksid. Paari-kolme tunni pärast saab sööma hakata. Mida kauem kurgid kotis koos maitseainetega on, seda tugevama maitse nad omandavad. Seega - kui paras maitse käes, võib kurgid kotist välja tõsta ja kaanega karpi panna.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar