Kanaliha on suhteliselt väherasvane, mistõttu sobib ta väga hästi just koorestesse kastmetesse. Kuna ilmad ilusad ja toiduga kaua mässata ei viitsi, siis see toit vajab enne ahjuminekut vaid natuke hoolt. Ülejäänud aja valmib ta ahjus täiesti iseseisvalt.
Tulemus on tõesti supermaitsev ja sobib eriti hästi kokku (jasmiini)riisiga. Kõrvale võib pakkuda näiteks enda tehtud kilekotikurke.
800 g kana kintsufileed
2 dl hapukoort
2 dl rõõska koort 35%
2 dl vett
1 sibul
4-5 spl jahu
1 tl paprikapulbrit
soola, pipart
praadimiseks õli
Haki fileed suupärasteks tükkideks. Sega kausis omavahel jahu ja paprikapulber. Lisa kaussi kanatükid ja sega kõik läbi. Aja pann kuumaks ja prae kanatükid kahes-kolmes jaos kiirelt mõne minutiga kuldseks (seest võib ja peabki tooreks jääma). Pruunista kergelt ka hakitud sibul pannil õlis. Pane praetud kanatükid ja sibul ahjupotti. Sega omavahel hapukoor, rõõsk koor ja vesi. Vala saadud segu samuti ahjupotti. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta potile kaas peale ja küpseta ahjus esmalt 200 kraadi juures 1 tund ja siis 180 kraadi juures pool tundi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar