Pilt

Pilt

Friikartulid

Ise tehtud friikartulid on tegemist väärt ja neile võrdset leida ei ole lihtne. Kuldne koorik ja pehme sisu võluvad kindlasti kõiki sööjaid. Parima tulemuse annavad värsked kartulid. Maalähedasema maitse saab siis, kui jätta kartulitele koor peale. Eelnevalt tuleb loomulikult kartulid harjaga puhtaks nühkida ja lõigata koledad kohad välja. Kui teed friikaid vanadest kartulitest, siis neid tuleks kindlasti eelnevalt koorida.

Selle jagamist väärt idee leidsin siit. Alljärgnevalt see retsept minupoolsete väikeste mugandustega.


Vaja läheb:
kartuleid
toiduõli
soola 

Pese kartulid puhtaks ja vajadusel koori. Lõika kartulid peenikesteks kangideks ja hoia neid 5 minutit külmas vees. Seejärel tõsta nad sõelale ja loputa külma veega korralikult üle. 

Pane paksupõhjalisse potti 3-4 cm toiduõli ja aja see kuumaks. Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga. Prae kartuleid 2-3 jaos kuumas õlis 3-4 minutit (kartulid lähevad natuke pehmeks, kuid ei pruunistu). Tõsta praetud kartulid ahjuplaadile õhukese kihina jahtuma. Lase kartulitel täielikult maha jahtuda.

Aja õli taaskord kuumaks ja prae kartulid selles jaokaupa kuldseks. Aseta majapidamispaberiga kaetud suuremale taldrikule. Puista kergelt soolaga üle. Söö kohe soojalt koos meelepärase lisandiga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar