Pilt

Pilt

Brita tort rabarberimoosiga

Brita tort on mõnusalt lihtne, kuid samas suussulav hõrgutis - peal krõbe beseekiht ja sees magus-hapu koorene täidis, kaunistuseks värsked marjad...

See siin on natuke mugandatud retsept sellest klassikalisest maiuspalast. Algse idee sain siit, kuid jällegi olen teinud väikseid omapoolseid muudatusi. Näiteks mandlilaastud jätsin välja, kuna mulle meeldib ilma rohkem. Ja puhta vahukoore asemel on minul vahukoore-kohupiima segu.

PÕHI
125 g võid    
1 dl suhkrut    
2 munakollast
1 dl piima    
1,5 dl nisujahu    
2 tl küpsetuspulbrit

KATE
2 munavalget
1,5 dl suhkrut

RABARBERIKEEDIS
300 g rabarbereid
0,5 dl vett
1 dl suhkrut

KREEM
300 g vanilje kohupiimapastat
300 ml rõõska koort 35%
0,5 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

PEALE
värskeid marju
tuhksuhkrut

Keeda esmalt valmis rabarberikeedis: pese, koori ja tükelda rabarberid, pane koos vee ja suhkruga keema. Keeda nõrgal tulel 20 minutit ja jäta jahtuma.
Samal ajal valmista põhi. Vahusta või suhkruga, seejärel vahusta hulka munakollased. Lisa piim ning eelnevalt omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri tainas õhukese kihina selle peale.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Vahustamise lõpu poole lisa suhkur. Vahusta, kuni suhkur on ilusti ära sulanud (suhkruterasid pole munavalge sees näha). Määri munavalgevaht tainale. Küpseta 200 kraadi juures ca 12 minutit (besee peab olema kergelt kuldne). Lase põhjal jahtuda ja lõika keskelt pooleks ehk kaheks võrdseks osaks.
Täidise jaoks vahusta koor koos suhkru ja vanillsuhkruga ning sega see siis kohupiimapastaga ühtlaseks kreemiks. Lisa kreemile õrnalt segades ka rabarberikeedis. Määri täidis kahe tainakihi vahele vahetult enne serveerimist. Kaunista pealt värskete marjade ja tuhksuhkruga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar