See on üks mõnusalt õhuline, mahe ja mahlane kook. Lisaks üsna soodne, kuna toorained on lihtsad. Kui on häid värskeid virsikuid kaubandusest saada, siis võib koogi nendega teha. Muul ajal saab kasutada virsikukompotti. Lähtusin sellest retseptist siin. Ehkki kohupiima ja hapukoort panin tsipake rohkem. Ja et tuleks ikka mõnus ja õhuline kook, siis vahustasin munavalged esmalt tugevaks vahuks ja alles siis lisasin ülejäänud täidisesse. Lisaks tegin mõned mugandused valmistuskäigus. Tuli tõesti väga-väga maitsev ja rikkaliku täidisega kook.
PÕHI
125 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS
300 g kohupiima
300 g hapukoort
1,25 dl suhkrut
2 muna
2 spl tärklist
1,25 dl suhkrut
2 muna
2 spl tärklist
1 tl vaniljesuhkrut
1 suur purk virsikukompotti
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ning sega ühtlaseks. Seejärel lisa omavahel eelnevalt segatud jahu ja küpsetuspulber. Sega ühtlaseks tainaks. Kata tainas toidukilega ja aseta vähemalt pooleks tunniks külmkappi (siis ei ole taigen nii kleepuv ja pehme). Suru tainas 26 cm läbimõõduga eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja ja äärtele. Toesta ääred fooliumribadega, et need küpsedes alla ei vajuks. Aseta koogivorm 20 minutiks külmkappi. Küpseta koogipõhja ahjus 200°C juures 10 minutit. Nüüd lao virsikud põhjale. Sega omavahel kohupiim, hapukoor, tärklis, suhkur, vaniljesuhkur ja munakollased. Vahusta munavalged kohevaks vahuks ja sega ülejäänud täidisega, mikserda kiirelt ühtlaseks. Vala segu virsikutele ja küpseta veel 40 minutit (kook peaks olema pealt kergelt helepruun).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar