Pilt

Pilt

Juustukuklid

Juustukukleid tasub ikka aeg-ajalt küpsetada. Tänu rohkele juustule on need saiakesed tõeliselt head, ja seda isegi veel järgmisel paaril päeval (kui saiakesi nii kauaks üldse jaguma peaks). Säilitada tuleks neid muidugi kaanega karbis. Need kuklid maitsevad ka lastele hästi.

Lähtusin sellest retseptist siin, kuid juustu panin rohkem. Ja kahe pika saia asemel tegin mõnusad väiksed kuklid. 


Vaja läheb: 
25 g pärmi
3-4 tl suhkrut
4 dl käesooja vett
1,5 tl soola
8-9 dl jahu (niipalju, et taigen käte küljest lahti tuleb)
2 sl õli
200 g riivitud juustu

Pudenda pärm kaussi ja sega natukese käesooja veega. Sega kuni pärm on lahustunud. Lisa ka ülejäänud vesi, õli, suhkur ja sool. Sega kuni suhkur ja sool on lahustunud. Siis sõelu hulka jahu ja sõtku taigent korralikult. Taigen peaks käte ja kausi küljest lahti lööma, siis on taigen valmis. Valmis taignale puista peale kergelt jahu, kata rätikuga ning jäta taigen kerkima umbes pooleks tunniks.

Kerkinud taignale lisa ca 120-130 g riivitud juustu, jättes ülejäänud juustu hiljem peale raputamiseks. Sõtku riivitud juust kergelt taignasse. Vormi jahuste kätega enam-vähem ühesuurused pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata kuklid köögirätikuga ja lase neil 20 minutit kerkida. Seejärel puista saiakestele ülejäänud riivjuust. Küpseta saiakesi 200 kraadises ahjus ca 10-12 minutit või seni kuni muutuvad ilusti kuldpruuniks. Ahjust välja võttes piserda saiad kergelt üle vähese veega ning jäta rätiku alla jahtuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar