PÕHI
2 muna
2 dl suhkrut
200 g hapukoort
3 dl nisujahu
1 tl soodat
2 spl mõrut kakaopulbrit
2 dl suhkrut
200 g hapukoort
3 dl nisujahu
1 tl soodat
2 spl mõrut kakaopulbrit
KREEM
800 g 20 % hapukoort
300 ml 35% rõõska koort + 1 spl (tuhk)suhkrut
4 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
GLASUUR
50 g tumedat šokolaadi
1 dl rõõska koort 35%
1 spl võid
2 spl mõrut kakaopulbrit
1 dl rõõska koort 35%
1 spl võid
2 spl mõrut kakaopulbrit
3 spl tuhksuhkrut
Kaunistamiseks värskeid marju ja tuhksuhkrut.
Kõigepealt valmista põhi. Selleks sega omavahel kuivained - nisujahu, sooda ja kakaopulber. Seejärel vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Munakollased sega hapukoorega ning sega kokku munavalgevahuga. Sõelu sisse kuivained. Sega ühtlaseks tainaks ning vala see küpsetuspaberiga vooderdatud 26-28 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 20 minutit (proovi küpsust tikuga). Jahuta põhi täielikult maha.
Valmista kreem. Selleks sega omavahel hapukoor, vaniljesuhkur ja tavaline suhkur. Vahusta rõõsk koor 1 spl (tuhk)suhkruga ja sega õrnalt hapukoorega.
Lõika tordipõhi pooleks (nii et saad kaks ketast). Aseta alumine pool küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (pane tort kokku samas vormis, milles küpsetasid põhja). Sellest saab tordi põhi. Teine ketas lõika kuubikuteks ja sega õrnalt kreemi sisse. Vala kreem põhjale ja tasanda enam-vähem ühtlaseks. Aseta tort seniks külma, kuni valmistad glasuuri.
Glasuuri jaoks kuumuta vahukoor keemiseni, tõsta kõrvale. Sulata selles tükeldatud šokolaad ja või, lisa ka kakaopulber ning tuhksuhkur ja sega kuni saad ilusa ühtlase kreemi (seda on hea teha vispliga). Lase väheke jahtuda ja nirista ühtlaselt tordile. Lase tordil 4 tundi kuni üleöö külmas taheneda.
Vahetult enne serveerimist kaunista tort värskete marjadega. Eriti kauni ilme saab kook siis, kui sõeluda marjadele väheke tuhksuhkrut.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar