Pilt

Pilt

Kaneelisaiad

Kodus küpsetatud saiakesed on nii-nii pehmed ja hõrgud, et neid tahaks ikka ja jälle süüa. Tänu rohkele täidisele on need saiad veel ka järgmisel päeval väga head. Säilitada tuleks neid kaanega karbis, et nad ära ei kuivaks.

Oluline on pidada meeles, et saiakesed muudab eriti kohevaks vormimisjärgne kergitamine!


TAINAS
2,5 dl piima
25 g pärmi
1 muna
100 g suhkrut
1/4 tl soola
1/2 tl jahvatatud kardemoni
ca 500 g nisujahu
75 g pehmet võid

TÄIDIS
1-1,3 dl suhkrut
2 tl kaneeli
75 g võid

määrimiseks 1 muna

Murenda pärm ja sega vähese käesooja piimaga, sega kuni pärm on sulanud. Lisa ülejäänud piim, toasoe muna, suhkur, sool ja kardemon ning sega läbi. Sõelu sisse jahu (jahu täpne kogus sõltub konkreetsest jahust, seega selgub see alles sõtkumise käigus). Sõtku taigen ühtlaseks. Lisa toasoe või ja sõtku kuni saad ilusa ühtlase ja sileda taina, mis lööb kausi küljest lahti. Lase tainal rätiku all umbes 25 minutit kerkida (nt soojaveevannil).

Kummuta tainas jahusele lauale ja rulli 5-6 mm paksuseks kettaks. Sulata täidise jaoks mõeldud või ja määri ühtlaselt tainapinnale. Sega kaneel ja suhkur omavahel ning puista samuti tainale. Keera taigen rulliks ja lõika umbes 1,5 cm paksusteks ketasteks. Aseta kettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (silu pealispind käega natuke ühtlasemaks) ja lase räti all 30 minutit kerkida. Enne ahjupanekut määri lahtikopitud toasooja munaga. Küpseta 200-225 kraadises ahjus ca 12-15 minutit (kuni saiad on ilusad ja kuldsed).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar