Pilt

Pilt

Mangotort

Seda torti iseloomustaks nii: mõnusalt kerge ja puuviljane, natuke hapukas ja huvitavalt eksootiline. Sobib väga hästi toeka lõuna- või õhtusöögi lõpetuseks. Kaunistamiseks soovitan kindlasti mangot, mis on küps ja valmis söömiseks. Kõva ja toores mango rikuks maitseelamuse lihtsalt ära. Lähtusin sellest retseptist siin, kuid tegin mõned omapoolsed muudatused. Näiteks tegin rammusa küpsisepõhja asemel kergema biskviitpõhja ja lisasin täidisesse vahustatavat vaniljekastet. Tulemus oli tõesti imeline!



KAKAOBISKVIIT*
4 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 dl kartulijahu
2 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl jahu

TÄIDIS
450-500 g mangopüreed 
200 g toorjuustu (sobib ka mascarpone)
100 g maitsestamata jogurtit
200 ml vahukoort
250 ml vahustatavat vaniljekastet
2 spl suhkrut
2 laimi mahl
3-4 spl vett
20 g želatiinipulbrit

PEALE
1 küps mango
maasikaid

Kõigepealt valmista biskviit. Selleks vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 20-25 minutit (kontrolli küpsust tikuga, tikk peab jääma puhas). Jahuta valmis biskviitpõhi täielikult maha ja lõika kaheks kettaks. 

Valmista ette koogivorm. Selleks kata lahtikäiva 26 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Ääred määri kergelt õliga, et tort ilusate siledate servadega tuleks. Aseta alumine biskviitketas koogivormi põhja.

Valmista täidis. Selleks vispelda kokku mangopüree, toorjuust ja maitsestama jogurt (kõik kolm peaksid olema toasoojad, siis tuleb ilus ühtlane kreem). Lisa suhkur ja sega läbi.

Rulli laime laual, et neist paremini mahl kätte saada, pressi seejärel mahl välja ja aja pliidil aurama. Sega želatiinipulber 3-4 spl külma veega ja lase 5 minutit paisuda. Paisunud želatiin sega kuuma laimimahla sisse, jätka segamist kuni želatiin on täielikult lahustunud (vajaduselt hoia segu pliidil nõrgal tulel, sega pidevalt; ära keema lase!). Nii kui želatiin on lahustunud, võta kauss tulelt ja lase natuke jahtuda. Nirista želatiinisegu ühtlase joana mangokreemi hulka, ise pidevalt vispeldades.

Vahusta vahukoor. Valmista vahustatav vaniljekaste vastavalt pakendil olevale juhendile. Sega mõlemad vahud õrnalt mangokreemi hulka.

Vala pool kreemist ettevalmistatud põhjale, aseta kreemile teine biskviidiketas ja siis kõige peale vala ülejäänud kreem. Lase külmkapis 4-5 tundi kuni üleöö tarduda. 

Kaunista vahetult enne söömahakkamist mangokuubikute ja maasikatega.



*Kakaobiskviidi retsept pärineb raamatust "Eesti perepeod" (H.Ilves, L.Virkus, A.Kang jt)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar