Pilt

Pilt

Ülepanni-pannkoogid

Mõne inimese jaoks tundub uskumatu, et pannkookide tegemiseks on vaja retsepti. Pannkoogid koosnevad enamasti alati munast, piimast/veest ja jahust, kuid siiski on ainete vahekord väga oluline. Kui taigen on liiga vedel, tulevad koogid äärest paksud ja keskelt imeõhukesed ja rebenevad. Kui taigen on liiga paks, siis on seda raske kuuma panni peal laiali ajada ja tulemuseks on ebaühtlase kujuga, paksud ja tihked koogid. Aastaid tagasi, kui ma toidutegemise asjus üsna võhiklik olin, siis minu jaoks oli heade pannkookide retsept tõeline õnnistus - pannkoogid õnnestusid alati väga-väga hästi. Leidsin selle retsepti "Maire Suitsu retseptiraamatust" (Maire Suitsu, 2001) ja olen senini põhivalemist 3:4:5 kinni pidanud. Alljärgnevalt meie pere lemmik pannkoogiretsept. 

Pannkookide juurde passivad väga hästi maasikamoos ja vahukoorega kakao. Mmmmm....tõeline laisa hommiku pidusöök! :)


Koos kuuma kakaoga ülihea...



PANNKOOGID (10 tk)
3 muna
4 dl nisujahu
5 dl piima või vett
0.5 tl soola
1 tl suhkrut
0.5 dl õli

praadimiseks õli

Mikserda munad kausis lahti, lisa pool jahukogusest, sool ja suhkur ning mikserda läbi. Lisa osa vedelikust ja ülejäänud jahu, sega jälle ühtlaseks ning lisa siis ülejäänud vedelik ning lõpuks ka õli. Tainast ei tohi kohe liiga vedelaks teha, siis jäävad jahuklimbid sisse. Tihke tainas aitab kõik jahutükid lahti hõõruda.
Kui taigen valmis, pane pannile õli ja aja pann kuumaks. Küpseta õhukesed ülepannikoogid. Küpsetamisel pea silmas seda, et kooki ei tohiks enne ringi keerata, kui taigen on pealt tahkeks hüübinud. Muidu läheb kook keeramisel katki.

Kakao vahukoorega käib lihtsalt. Valmista piimast ja kakaojoogipulbrist kuum kakao, vala kruusidesse ja pane peale supilusikatäis kergelt magusat vahukoort. Kes vahukoort ei soovi, võib panna peale vahukomme. Naudi!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar