See pitsaretsept on minu lemmik! Täidist panen alati heldelt ja ka juustuäär peab kindlasti olema. Selles pitsas saavad kokku omavahel väga hästi klappivad toiduained: sinihallitusjuust, ananass, šampinjonid, sink. Tulemuseks on mahlane ja kergelt pikantne pitsa, mis viib keele alla. Alljärgnevast kogusest saab kas ühe paksu või kaks õhukest juustuäärega pitsat.
PÕHI
25 g pärmi
2.5 dl vett
2 spl toiduõli
0.5 tl soola
6-7 dl nisujahu
KATE
ananassitükid
sinihallitusjuust
sink
šampinjonid
juust
pitsamaitseaine
Valmista pärmitainas. Selleks murenda pärm kaussi. Lahusta pärm
vähese käesoojas vees. Seejärel lisa ülejäänud (käesoe) vesi, õli, sool
ja nisujahu. Ära kohe kõike jahu pane, kuna jahud on erinevad ja
seetõttu selgub tegelik vajaminev jahukogus sõtkumise käigus. Sõtku,
kuni saad ühtlase ja kausi ning käte küljest enam/vähem lahtilööva
taigna. Vajadusel lisa jahu. Kogemusest võin öelda, et pigem jätta
natuke kleepuvam taigen, kuna väga kuiva ja kõva taignaga tulevad ka
küpsetised vastavad.
Kata kauss köögirätikuga ning lase taignal soojas ning tuuletõmbuse eest
varjatud kohas ca 30 min kerkida (mina kergitan pärmitainast
soojaveevannil). Taigen peab kerkima kahekordseks. Lülita sisse ahi ja lase temperatuuril tõusta 225
kraadini. Pitsad tuleb panna kohe kuuma ahju, kuna siis küpsevad nad
kiiresti ja jäävad mahlasemad. Pikk küpsetamine madalal temperatuuril
vähendab pitsa mahlakust ja seeläbi ka kvaliteeti. Jaga taigen kaheks osaks. Rulli üks taignapall jahuse laua peal
õhukeseks (ca 3 mm paksuseks) kettaks (teist hoia räti all, et ära ei
kuivaks). Enne täidise lisamist tee valmis juustuäär. Selleks
lõika tavalisest kodumaisest juustust pikad peened kangid ja äärista nendega lahtirullitud
taignaketta serv ca 0.5 cm kaugusel äärest. Seejärel keera juustukangid
taigna sisse ja sedasi moodustubki juustuäär (vt fotosid). Seejärel kata taigen kas
juustuviilude või riivitud juustuga. Juustu peale pane hakitud sink, ananassitükid, sinihallitusjuust, praetud šampinjonid.
Pane pitsa kuuma ahju ja küpseta
225 kraadi juures ca 15-20 min (küpsemisaeg oleneb ahjust, seega hoia
silma peal. Kui pärmitaigna äär hakkab juba siin-seal kuldset jumet
saavutama, siis peaks pitsa valmis olema). Kui pitsa valmis, võta ta
ahjust välja ja raputa peale pitsamaitseainet.
Kuni esimene pitsa küpseb, tee valmis teine pitsa, et see siis kohe ahju vabanedes küpsema panna.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar