Pilt

Pilt

Kodujuustupasha marmelaadiga

Pidades silmas lähenevat ülestõusmispüha, sai tehtud selle aja klassikalist magustoitu - pashat. See pasha on natuke isemoodi, kuna see on tehtud kodujuustust, tänu millele on lõpptulemus mõnusalt mahe ja kreemine. Lisaks on siin kasutatud keedetud munakollaseid, mistõttu on seda magusrooga hea teha peale suurt munadevärvimist, kui keedumune laialt käes. Mina leidsin selle pasha retsepti siit. Kaunistamiseks sain idee siit. Lõpptulemus oli tõesti maitsev - kaunistamiseks kasutatud virsikukompott sobis siia juurde ülihästi.

Kes marmelaadi kasutada ei soovi, võib selle asemel lisada kuivatatud puuvilju.


Vaja läheb:

1 kg kodujuustu
2 dl suhkrut
4 keedetud munakollast
200 g võid
4 dl rõõska koort 35%
300g marmelaaditükke
1 tl vanillsuhkrut
1 sidruni riivitud koor ja pressitud mahl

Kaunistamiseks: virsikukompott

Mikserda kodujuust kreemiseks, sega hulka suhkur. Hõõru hulka munakollased, lisa sulatatud ja jahutatud või, sidruni mahl ja riivitud koor. Sega hulka vahustatud koor ja maitsesta vanillsuhkruga. Lisa marmelaaditükid ja sega läbi. 
Kalla segu pashavormi või marliga vooderdatud sõelale. Aseta peale kerge vajutus ning lase päev-kaks nõrguda. Kummuta pasha vormist ja kaunista vahetult enne serveerimist. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar