Pilt

Pilt

Kakao kohupiimakreem

See imeline magustoit sündis käigu pealt. Vaatasin ühel õhtul kriitilise pilguga külmkapi sisu üle ja avastasin, et seal on mitu asja, mida peaks kiiremas korras ära sööma - vahukoor, kohupiimapasta, kondenspiim. Mõtlesin, et teen neist ühe mõnusa õhulise kreemi, mis liialt kõhtu ei koormaks, kuid samas hellitaks maitsemeeli. Ja täpselt selline see magustoit saigi - kerge, vahune, kakaone ja suussulav. Eriti hea mõne hapuka moosiga.


Vaja läheb:

300 g vanilje kohupiimapastat
200 ml rõõska koort 35%
2 spl magusat kondenspiima
2 spl kakaopulbrit
2 tl želatiinipulbrit (ca 8 g)+ 2,5-3 spl külma vett

Sega toasoe kohupiimapasta kakaopulbri ja toasooja kondenspiimaga ühtlaseks massiks (kohupiim ja kondenspiim peavad olema toasoojad selleks, et želatiini sissesegamisel tardumisprotsess soovitust varem ei algaks - külma kreemi sees võivad tekkida želatiinitükid). Vahusta rõõsk koor tihkeks vahuks (vahukoor peab olema külm, sest muidu ei lähe ta vahtu). Paisuta želatiini 2 spl külma veega umbes 5 minutit. Lisa 0,5-1 spl külma vett ja sulata paisunud želatiin kas pliidil nõrgal kuumusel või kuumaveevannil pidevalt segades. Ära keema lase, muidu želatiin enam nii hästi ei toimi. Lase želatiinil natuke jahtuda ja alles siis lisa see kohupiimamassile, ise samal ajal hoolega segades (et ei tekiks želatiini tükikesi). Kõige viimsena lisa kreemile vahukoor ja sega ühtlaseks (vahukoor lisataks kõige viimsena, kuna vahukoor on külm ja selle lisamisel algab tardumine). Vala kreem vormidesse ja aseta vähemalt paariks tunniks külma tarduma. Söö niisama või koos hapuka moosiga.

Sellest kogusest saab neli väikest vormitäit kreemi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar