Sellele lihtsa retsepti leidsin ajakirjast Oma Maitse (märts 2016). Tuleb välja, et kookos ja hernes sobivad omavahel üllatavalt hästi. Supp tuleb kergelt magus ja mõnusa pehme ning koorese maitsega. Ja kui ilusat värvi veel see supp on! Selline kaunis kausitäis rohelust peaks küll selle pikaleveninud talvekaamose vastu hästi aitama. Sortsuke sidrunimahla ja oliivõli muudavad maitse täiuslikuks.
Vaja läheb:
2 spl kookosõli
200g hakitud porrut
peotäis hakitud rohelist sibulat
500 g külmutatuid rohelisi herneid (panin 400 g ja piisas täiesti)
400 g purk kookospiima
4 dl puljongit
sidrunimahla
soola, pipart
värsket koriandrit
serveerimiseks oliiviõli ja soovi korral hernevõrseid
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel kookosõli ning hauta porrut ja rohelist sibulat mõni minut. Lisa herned ja kalla peale kuum puljong ning kookospiim. Lase keema tõusta, alanda kuumust ning keeda umbes 5 minutit. Tõsta pott tulelt, puista sisse värsket koriandrit, maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga ning püreesta kõik ühtlaseks. Serveerides piserda supile oliivõli ja jahvata natuke pipart. Soovi korral lisa ka hernevõrseid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar