Pilt

Pilt

Rikkalik šokolaadikook

See kook on võluvalt lihtne, kuid samas äärmiselt külluslik ja šokolaadine. Seest jääb kook mõnusalt niiske, mis teeb sellest suussulava maiuse. Siiani pole ma näinud kedagi, keda see kook oleks külmaks jätnud. Iseäranis suured komplimendid tulevad muidugi lastelt. Originaalretseptis* on koogile lisatud pähkleid, kuid minu arvates saab ilma parema tulemuse. Maitse asi - kes tahab, võib pähkleid sellegipoolest lisada.
Olen avastanud, et väga hea tulemuse annab valmis koogi katmine sulašokolaadiga. See kaitseb kooki kuivamise eest ja maitseb ka hästi. 


Vaja läheb:

150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
150 g tumedat šokolaadi
180 g võid
300 g suhkrut
1 tl  vanillsuhkrut
3 suurt muna
näputäis soola
(100 g Kreeka pähkleid)

Peale: 100g šokolaadi (nt vahvlipuruga piimašokolaad on väga hea)

Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Sega keskmise suurusega kausis jahu, küpsetuspulber ja näputäis soola. Sulata veevannis, vaevu keevas vees, pidevalt segades jämedalt hakitud šokolaad ja või. Tõsta tulelt ja lase veidi jahtuda. Lisa segule suhkur ja vanillsuhkur. Klopi ükshaaval sisse munad. Lisa õrnalt segades kuivained (ja jämedalt hakitud pähklid). Vala tainas koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures ca 30-35 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Lase koogil jahtuda vähemalt 1 tund. Sulata katte jaoks mõeldud šokolaad kuumaveevannil ja vala see jahtunud koogile.


*Allikas: "Kuldne šokolaadiraamat" (Varrak, 2008)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar