Pilt

Pilt

Kohupiima rullbiskviidid maasikate, aprikooside ja apelsiniga

Kõiksuguste uudsete asjade katsetamine on küll ääretult põnev, kuid vahel tahaks midagi lihtsat ja kodust. Just kohupiima rullbiskviit ongi üks sellistest asjadest, mis maitseb nii turvaliselt hästi. Kohupiim on kindlasti üks eestlaste lemmikkoogitäidis ja maasikad sinna juurde on klassika, mille vastu naljalt ei saa. Siiski ei olnud ma nõus tervet rulli maasikatega tegema, kuna hing ihkab vahel ka muid maitseid. Nii saigi ühest suurest rullbiskviidist kaks väikest - üks maasikatoormoosiga ja teine apelsini ning aprikoosidega. Lisaks ohtralt kohupiima-vahukoorekreemi. Mõlemad rullbiskviidid maitsesid suurepäraselt!


BISKVIIT*
5 muna
2 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit

VAHELE
500 g tihkemat kohupiima
400 ml rõõska koort 35%
4 spl suhkrut
0.5 tl vanillsuhkrut
1 apelsini viljaliha ja riivitud koor
6 aprikoosi poolikut (kasutasin aprikoosi kompotti)
2 dl maasikatoormoosi

PEALE
200g kohupiimapastat
200 ml rõõska koort 35%
2 spl suhkrut
0.5 tl vanillsuhkrut

Kaunistada vastavalt sündmusele (minul olid värvilised šokolaadimunad, kuna tegin need koogid ülestõusmispühadeks; väga hästi sobivad värsked marjad, puuviljad jms).

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Eralda munavalged munakollastest ja vahusta munavalged koos suhkruga tugevaks vahuks (peab olema nagu habemeajamisvaht). Suhkrut lisa munavalgetele vahustamise käigus kolmes osas. Kui munavalged on vahustatud, lisa ka munakollased ja mikserda ühtlaseks. Sõelu kuivained munavahu hulka ja sega ettevaatlikult läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 10-12 minutit. Kummuta biskviit teisele, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberilehele. Eemalda ettevaatlikult pealmine paber ja keera biskviit koos alumise paberiga rulli. Jahuta enne täitmist täielikult maha.

Täidise jaoks sega kohupiim vanillsuhkru ja 2 spl suhkruga. Vahusta rõõsk koor koos 2 spl suhkruga. Sega vahukoor kohupiimaga. Lõika rullbiskviit pooleks. Kata üks pool maasikatoormoosiga ja poolega kreemist, keera rulli. Teisele poolele haki aprikoosid ja apelsini viljaliha. Riivi ülejäänud täidisekreemile apelsinikoort, sega kreem kergelt läbi ja määri rullbiskviidile. Keera biskviit rulli.

Enne serveerimist sega kohupiimapasta vanillsuhkru ja 1 spl suhkruga. Vahusta rõõsk koor 1 spl suhkruga ja sega see siis kohupiima hulka. Jaga kreem võrdselt mõlema rullbiskviidi vahel ja aseta kreemile soovitud kaunistused.


*Biskviidi retsept pärineb raamatust "Pereköögi kokaraamat" (L.Virkus, P.Enden, 2007)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar