Pilt

Pilt

Rullkasukas

Kes armastab heeringat, see on ilmselt ka kasuka nime kandvat salatit söönud. Kasukas saavad kokku soolane heeringas ja magus peet ning see on lihtsalt võrratu kombinatsioon. Kui tavapäraselt laotakse salat kihiti kaussi, siis nüüd on leitud moodus, kuidas vana head klassikut natuke uudsemal moel serveerida. Nimelt rullikeeratult. Mina leidsin selle retsepti siit ja ma kohe pidin seda proovima. Omalt poolt lisasin natuke marineeritud kurki ja keeduporgandit, ühe muna panin ka rohkem.
Peab ütlema, et kaussi on seda salatit kordades lihtsam teha, kuid rullina näeb ta natuke huvitavam välja. Lisaks on rullist mugav võtta tükke, kus on kõik salatikomponendid esindatud. Kokkuvõttes - rulli tasub teha siis, kui on suurem seltskond, kes selle kohe ära sööb (seistes hakkavad mahlad kandikule voolama). Kui tahad salatit ka järgmisel päeval süüa, siis tee see pigem kaussi.



Vaja läheb:

4 keskmine keedupeet
5 keedetud kartulit
400 g heeringat
1 sibul
1 marineeritud kurk
1 keeduporgand
3 keedumuna
250 g hapukoor
300 g majoneesi
soola, pipart
rohelist sibulat

Aseta lauale suur tükk küpsetuspaberit. Alusta peedi riivimisest ühtlase kihina nii laialt, kui pikka rulli soovid. Seejärel raputa peedile pisut soola ja pipart ning riivi peale keedetud kartulid ja porgand. Haki heeringas võimalikult väikesteks kuubikuteks ja puista ühtlaselt kartulikihile. Seejärel toimi samamoodi sibula ja marineeritud kurgiga. Haki 2 keedumuna peeneks ja puista samuti ühtlaselt laiali. Sega majonees ja hapukoor ning tõsta paar lusikatäit peene triibuna piki rullikeeratavat serva, määri pisut laiali.

Alusta kasuka rullikeeramist just sellest servast, et kaste jääks keskele. Toimi nagu rullbiskviiti tehes, kasutades paberit keeramisel abivahendina. Kui rull on kokku keeratud, suru see läbi paberi kätega pisut kokku, et mass muutuks tihkemaks. Tõsta siis paberi abil piklikule serveerimisvaagnale.

Kata rull pealt kastmega, lao peale munaviilud (või riivitud muna) ja kaunista hakitud rohelise sibulaga. Serveeri kohe või lase 15 minutit maitsestuda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar