Pilt

Pilt

Laimi-kookose toorjuustutort

See tort lihtsalt sulab suus, sõna otseses mõttes. Toorjuustu ja kookose rammusat kreemisust tasakaalustab hapu ja mahlane laim, põnevat maitset lisab piparkookidest krõbe põhi. Kokku kõlab see kõik suurepäraselt ja maitseb hästi ka neile, kes muidu väga suured magusasõbrad ei ole. Retsepti leidsin Pereköögi retseptivihikust (Jaanuar 2014). Suhkrut ja kondenspiima panin natuke rohkem kui algses retseptis, muidu oleks minu jaoks liiga hapuks jäänud. Suurendasin õige pisut ka želatiini kogust, et tardumises kindel olla (kuna suurendasin kondenspiima kogust). Tulemus oli tõeliselt maitsev ja sai sööjatelt palju kiidusõnu. Kui piparkooke käepärast ei ole, siis võib kasutada ka näiteks Digestive küpsiseid. 
Alljärgnevalt siis retsept koos minupoolsete väikeste muudatustega.



PÕHI
160 g piparkooke
70 g võid
25 ml kookoshelbeid


TÄIDIS
600 g toorjuustu (soovitan Philadelphiat)
70 g suhkrut
150 g kondenspiima
200 ml kookoskoort
2-3 laimi koor
8 g želatiini (umbes 2 tl želatiinipulbrit)
125 ml (3 laimi) värskelt pressitud mahl


KAUNISTAMISEKS
1 laim
400 ml kookospiima (peab olema külmkapikülm)
1 spl tuhksuhkrut

Purusta piparkoogid ja sega kookoshelveste ning sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Vahusta toasoe toorjuust suhkru, kondenspiima ja kookoskoorega ühtlaseks. Riivi sisse laimi koor ning sega ühtlaseks. Pressi laimidest mahl ning vala läbi sõela kuumakindlasse anumasse. Aseta želatiin vähesesse külma vette 5 minutiks paisuma. Kuumuta laimimahl ning sega sisse paisunud želatiin (ära keeda!). Tõsta anum tulelt ning sega kuni želatiin on täielikult lahustunud. Jahuta pisut ning sega kiirelt toorjuustutäidisesse. Vala koogitäidis piparkoogipõhjale ja tõsta külmkappi vähemalt 4 tunniks tarduma.

Tort kaunista vahetult enne serveerimist. Selleks eralda kookospiimast pealmine tahke osa, lisa sellele tuhksuhkur ja mikserda kohevaks kreemiks. Pritsi kookoskreemi tordile ning soovi korral võid asetada tordile laimiviile.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar