Pilt

Pilt

Teriyaki kanavardad

Ingver, küüslauk ja Teriyaki kaste on minu arvates superkooslus ja sobivad eriti hästi kanalihaga. Otsisin retsepti, kus neid komponente kasutatud oleks ja leidsin selle siit. Kanavardaid ma muidugi ei grillinud vaid tegin praeahjus. Marinaadis hoidsin liha ca 1 tund, mitte 5-7 minutit. Marinaadi lisasin veel sojakastet ja magusat tšillikastet. Lisaks paneerisin kanavardaid pankos. Tulemus tuli tõesti väga-väga maitsev. Klassikaliselt sobib selline toit jasmiiniriisiga, kuid sobis ka kartulipüree ja praetud köögiviljadega väga hästi. Mina kasutasin nelja kanafileed ja sain 11 kanavarrast.


Vaja läheb:

2 kanafileed
3 küüslauguküünt
1 spl ingverijuurt
5 rohelist sibulavart (panin pool mugulsibulat)
50 ml toiduõli
100 ml Teriyaki kastet
1 spl sojakastet
1 spl magusat tšillikastet

Paneerimiseks pankot (või tavalist riivsaia)

Lisaks: puidust grillvardad

Puhasta ingver ja küüslauk, haki peeneks. Aja õli potis kuumaks ning pruunista selles küüslauk ja ingver. Lisa hakitud roheline või tavaline sibul, Teriyaki kaste, sojakaste ja magus tšillikaste. Lase keema tõusta ja jahuta.
Murra pikad grilltikud natuke lühemaks, siis on neid kergem ahjuplaadile mahutada. Lõika kanafileest suured kuubikud (2x3 cm) ja pane marinaadi. Marineeri kana umbes 1 tund. Seejärel aja lihatükid vardasse, paneeri kõiki vardaid pankos (või riivsaias) ja aseta ahjuplaadile. Piserda peale natuke toiduõli ja aseta 200 kraadisesse ahju küpsema. Küpseta ca 35-40 minutit või kui liha on silmnähtavalt küps. Serveeri kas riisi või mõne muu meelepärase lisandiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar