Pilt

Pilt

Rebitav kaneelisai

See retsept on lihtsalt geniaalne. Peab ütlema, et on ikka ülihea mõte niimoodi kaneelisaia teha. Selles küpsetises ei pea maitsvaid ampse tikutulega otsima - terve sai tuleb üleni supermaitsev. Mina leidsin selle retsepti siit ja olen nüüdseks seda juba korduvalt teinud. Maitseb hästi nii soojalt kui ka teisel päeval külmalt. Kui kaneelisaia isu tuleb, siis teen just seda. Soovitan kindlasti proovida!



TAINAS
5,5 dl jahu
0,5 dl suhkrut
2 tl kuivpärmi
0,5 tl soola
60 g võid
0,6 dl piima
0,5 dl vett
2 muna
1 tl vanilliekstrakti (või vaniljesuhkrut)


TÄIDIS
2 dl suhkrut
2 tl kaneeli
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
60 g võid


Taina jaoks sega suures kausis kokku 4 dl jahu, suhkur, pärm ja sool. Klopi teises kausis lahti toasoojad munad.
Kuumuta väikses potis piima ja võitükke seni, kuni või on sulanud. Tõsta pott tulelt ja vala juurde vesi ja vanilliekstrakt, sega ning lase veidi jahtuda. Vala vedelik jahusegu hulka ja sega, seejärel lisa munad ja ülejäänud jahu ning sõtku kuni tainas on ühtlane. Tainas jääbki üsna kleepuv.
Puista taina pinnale natukene jahu, kata kauss toidukilega ja jäta tunniks sooja kohta kerkima.
Kuni taigen kerkib, valmista täidis - selleks sega kokku suhkur, kaneel ja riivitud muskaatpähkel. Sulata või ja lase sellel isegi veidi pruunistuda.
Kerkinud tainasse sõtku umbes 2 supilusikatäit jahu ja lase veel 5 minutit kerkida. Seejärel rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks ja võimalikult ristkülikukujuliseks. Pintselda tainas üle sulavõiga ja puista peale kaneelisegu. 
Lõika tainas noaga kuueks pikaks ribaks ja tõsta üksteise peale ning see kuhi lõika omakorda kuueks ruuduks. Nii saad kuus kuhja, mis tuleb küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi teineteise kõrvale püstipidi laduda. Lase siis saial vormis veel 30- 45 minutit rätiku all kerkida ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures ca 40 minutit.
Lase saial vormis 30 minutit jahtuda, eemalda seejärel vormist ning hakka sööma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar