Need kringlid on lihtsad teha ning tänu rohkele võile ja kohupiimale, mis taignasse käib, maitsevad nad imehästi. See retsept on jällegi üks nendest kindlapealeminekutest, kui ma tahan, et ka lapsed lõpptulemust meelsasti sööks. Meil süüakse plaaditäis esimesel päeval enam-vähem kohe ära, kuid mulle isiklikult maitsevad need kringlikesed just teisel päeval, sest siis on maitse ja tekstuur minu jaoks paika loksunud. Aga las see jääda igaühe enda otsustada. Retsept pärineb raamatust "Laste kokaraamat" (P. Enden, E.Enden), kuid tegin mõned mugandused töö käigus.
Vaja läheb:
5 dl nisujahu
200g võid
250 g kohupiima (kasutasin magusat vanilje kohupiimapastat, saab ka nn pakikohupiimaga)
0.5 tl soola
2 sl suhkrut
1 dl suhkrut
1 muna määrimiseks
(pärlsuhkrut)
Mõõda jahu kaussi ja sega soola ning 2spl suhkruga. Pane jahule tükeldatud või ja haki noaga puruks. Lisa kohupiim ning hõõru ühtlaseks tainaks. Aseta vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
Jaga tainas kaheteistkümneks enam-vähem võrdseks osaks. Vooli igast osast umbes 1 cm läbimõõduga vorstike. Paneeri vorstikest suhkrus ja keera see siis kenasti kringliks. Toimi kõigi ülejäänutega samamoodi, kuni saad 12 ilusat suhkruga kaetud kringlikest.
Määri kringlikesi munaga ja soovi korral kaunista pärlsuhkruga. Küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit kuldpruuniks.
Määri kringlikesi munaga ja soovi korral kaunista pärlsuhkruga. Küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit kuldpruuniks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar