Pilt

Pilt

Kookospiimasupp seente ja krevettidega

Küll on hea, kui sul on sõbrad, kes teavad häid retsepte! Rääkisime kord sõbrannaga purgisuppidest ja sealt läks teema sujuvalt üle isekeedetud suppidele, täpsemalt sellele supile siin. Seda suppi süües keerleb peas vaid üks mõte -  oh heldus, kui hea! Selle supi armastamiseks peavad meeldima aasiapärased maitseained nagu ingver, kaffirlaim, sidrunhein, Cayanne'i pipar ja küüslauk. Ja veel palju muudki. Mina kasutasin selle supi tegemiseks valmis maitseainetesegu, kuna lihtsalt ei olnud viitsimist hakata igat maitseainet eraldi taga ajama hakata. Ja lõplik maitsestamine tuleb igalühel ikkagi endal teha, mina näiteks lisasin natuke rohelist karripasta ja fariinsuhkrut. Tulemus oli mõnusalt kreemjas ja maitsetest pakatav, erinevad lisandid tekstuuri rikastamas.


Vaja läheb:
600 ml kookospiima (nt 400 ml tavalist ja 200 ml eriti kreemjat kookospiima)
400 ml vett
kuni 1 pakk Tom Kha supi valmis maitseainesegu (terve paki kasutamisel tuleb supp üsna vürtsikas!)
60g riisinuudleid
100g šampinjone
peotäis kirsstomateid
suurem peotäis värsket spinatit
200g eelkeedetud krevette
1 tl fariinsuhkrut
0.5 tl rohelist karripastat (kui soovid veelgi vürtsikamat suppi)
soola

Tükelda šampinjonid ja prae nad pannil kergelt kuldseks. Kuumuta potis vesi ja kookospiim, lisa maitseainesegu, fariinsuhkur ja soovi korral karripasta. Kui vedelik on keema tõusnud, lisa riisinuudlid. Keeda mõni minut. Lisa praetud šampinjonid ja poolitatud kirsstomatid. Vajadusel lisa soola ja kui supp tuli liiga paks, siis ka sorts keevat vett. Jaga supp kaussidesse, igale portsule pane peale värskeid spinatilehti, krevette ja mõned kirsstomatipoolikud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar