Kohukesed võivad küll tunduda väga lihtsad ja kiiresti tehtavad maiused (kohupiim ja glasuur - lihtne ju!), kuid tegelikult on nendega natuke mässamist ikka ka. Aga tulemus on igat liigutust väärt! Leidsin selle retsepti Oma Maitse ajakirjast (Märts 2016) ja ma lihtsalt pidin ka neid tegema. Ma ei ole isiklikult suur kohukeste sööja, kuid neid isetehtuid söön väga hea meelega ja teen kindlasti edaspidi ka. Aga need siin on sellised pigem lusikaga taldriku pealt söömiseks (nagu sööks koogikest), kuna näppude vahel kipub glasuur kiiresti sulama. Kodustel kohukestel ei ole ju ka pakendit ümber, millest saaks söömisel kinni hoida. Allpool toodud kogusest saab teoreetiliselt 16 kohukest, kuid mina sain poole kogusega tehes täpselt 10 ja pool kohukest. Lisaks jätsin mina välja sidruni ja mooniseemned, kuna need asjad meie peres väga popid ei ole.
Vaja läheb:
400g kohupiima
100g võid
100g suhkrut
80g kuivatatud puuvilju
0.5 tl vanillsuhkrut
100ml 35% koort
1 spl mooniseemneid (ei lisanud üldse)
0.5 sidruni koor ja mahl (ei lisanud üldse)
GLASUUR:
220g tumedat šokolaadi
80g võid
2 spl suhkrusiirupit
3 spl vett
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa toasoe kohupiim ning kuivatatud puuviljad, mooniseemned, poole sidruni koor ja mahl ning vanillsuhkur. Vahusta koor ning lisa ülejäänud segule. Pane segu marliga kaetud sõelale 12 tunniks nõrguma. Vormi kohupiimast kohukesed ning tõsta umbes 1 tunniks sügavkülma tahenema.
Kui kohukesed on tahenenud, valmista glasuur. Selleks sulata šokolaad, või ja suhkrusiirup veevannil, lõpuks lisa vesi ja sega ühtlaseks. Kasta külmad kohukesed glasuuri sisse. Lase taheneda ja siis on kohukesed valmis söömiseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar