Pilt

Pilt

Vürtsikas-magusas kastmes kana poolkoivad

Seda retsepti lihtsalt peab proovima! Mina avastasin selle retsepti siit ja nüüdseks olen seda toitu mitmeid kordi teinud. Valmib kiirelt ja lihtsalt, kuna liha ei pea eelnevalt marineerima. Sellest hoolimata tuleb liha väga maitserikas, selline mõnusalt magus-vürtsikas. Ka ahjuvormi põhja tekkiv kaste on ülihea ja süüakse alati koos toiduga ära. Minul oli käepärast superior dark ehk siis süsimust sojakaste, seetõttu ongi lõpptulemus nii tume. Võib kasutada ka heledamaid sojakastmeid.
Kui ketšupit pole või kui soovid põnevaid maitsenüansse toidule lisada, võib ketšupi BBQ kastmega asendada, tuleb ka väga hea. Soola pole mina lisanud, kuna sojakaste on niigi soolane.



Vaja läheb:

3 sl ketšupit (või kvaliteetset BBQ kastet)
4 sl sojakastet
3 sl magusat tšillikastet
4-5 purustatud küüslauguküünt
2 sl pruuni suhkrut
1 kg kana poolkoibi
maitse järgi musta pipart

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega kastmekomponendid suures kausis kokku, lisa kaussi ka kana poolkoivad ning sega kuni liha on ühtlaselt kastmega koos. Lao kana poolkoivad ühe kihina ahjuvormi ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 40-45 minutit või kuni need on küpsed. 

Sobib serveerida riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar