Paneeringus praetud liha on väga lihtne ja klassikaline toit, mis on suure tõenäosusega aeg-ajalt iga eestlase toidulaual. Nii ka meie peres. Suur revolutsioon toimus siis, kui avastasin enda jaoks Jaapani helbelise paneeringu ehk panko. Panko on palju õhulisema ja jämedama tekstuuriga kui meil põhiliselt kasutatav riivsai. Seetõttu jääb ka tulemus krõbedam ja õhulisem. Minu jaoks kindlasti nr 1 eelistus paneeringute seas.
Vaja läheb:
380-400 g seavälisfilee lõike
4 -5 spl nisujahu
4 -5 spl pankot
1 muna
0.5 dl piima
soola, pipart
praadimiseks õli
Haamerda lihalõike kergelt, seejärel maitsesta liha soola ja pipraga. Klopi muna lahti ja sega piimaga. Aja õli pannil kuumaks (õliga ära koonerda!). Paneeri lihalõike kõigepealt nisujahus, siis piima-munasegus ja siis pankos. Pane lihalõigud kuumale pannile küpsema. Iga lihalõigu vahele peaks jääma piisavalt ruumi, et pann liialt ei jahtuks ja liha mahlad välja voolama ei hakkaks. Kui üritad pannile liiga palju kraami korraga panna, siis võid ka krõbeda paneeringu ära unustada (paneering läheb pehmeks ja koorub liha küljest lahti). Seega, paneeritud asju tuleb küpsetada üsna kõrgel kuumusel ja kiiresti. Nii jääb paneering krõbe ja sisu mahlane. Õige praadimiskuumuse valik on suuresti tunnetuse ja oma pliidi tundmise küsimus. Ka liiga kõrge kuumus ei anna oodatud tulemust, kuna siis läheb paneering kärssama ja sisu jääb tooreks. Õige tulemuse korral on paneeringu kuldpruun ja sisu küps.
Serveeri krõbeda paneeringuga liha näiteks kartulipüree ja värske salatiga.
Antud retseptist saab umbes neli portsjonit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar