See retsept tekkis edasiarendusena moosimusidest. Kui moosimusisid oli juba piisavalt söödud, läks mõte rändama uute maitsete otsinguile. Proovisin lisada moosimuside taignale šokolaaditükke (moosi jätsin üldse välja). Ja tulemus oli ikka väga hea. Kindlasti soovitan kasutada just küpsetusšokolaadi, siis on kindel, et šokolaad küpsistest välja ei voola ja ahjuplaadil ära ei kärssa. Eriti mõnusad jäävad valge šokolaadi tükid, kuid kindlasti soovitan proovida ka tumeda- ja piimašokolaadi tükkidega.
Minu arvates on moosimuside taigna retsept väga hea mistahes maitseliste võiküpsiste tegemiseks. Võib-olla proovin kunagi moosi asemel lisada šokolaadi-pähklikreemi (nt Nutella) või teha hoopis kaneeli-suhkru puistega küpsiseid....
Vaja läheb:
200 g toasooja pehmet võid
60 g tuhksuhkrut
240 g nisujahu
50 g kartulitärklist
noaotsatäis soola
100g tumedat küpsetusšokolaadi (nt Fazer 44%)
100g valget küpsetusšokolaadi
Hõõru toasoe või tuhksuhkruga kohevaks. Sega omavahel nisujahu, kartulitärklis ja noaotsatäis soola ning lisa võikreemile. Sega ühtlaseks (alguses lusikaga ja siis vajadusel kätega - taigen tuleb päris tihke). Lõpuks tükelda šokolaadid ja lisa tainale. Sega kätega ühtlaseks.
Vormi käte vahel küpsisemassist meelepärase suurusega kettad. Mina teen need küpsised tavaliselt läbimõõduga 3-4 cm. Vormimise juures on oluline, et šokolaaditükid kuskilt välja ei turritaks, muidu võivad need kohad kärssama minna.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit, kuni küpsised on helekollased ja tahenenud (altpoolt on küpsised kergelt pruunikad).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar