Pilt

Pilt

Mannavaht

Mannavahu olemasolu olin ma peaaegu, et juba ära unustanud. Meelde tuli ta mulle seoses erinevate marjahoidistega, mis tuleks enne järgmist suve ära tarbida. Mannavahus saab edukalt ära kasutada erinevaid koduseid mahlu, siirupeid ja moose. Loomulikult saab seda teha ka värsketest marjadest, kuid siis soovitan teha neist kõigepealt toormoosi ja ülejäänus lähtuda samast retseptist.

Meie viimase aja hitt on koduse maasikasiirupiga mannavaht, mis tuleb lihtsalt nii-nii hea. Ja kui veel peale panna enda aiast pärit külmutatud marju, siis tundub see lihtne magustoit kuidagi eriti armas. Mannavahu retseptis pole ühtegi erilist ja salapärast komponenti, kuid ometigi on oluline, et manna ja vedeliku suhe oleks õige. Lisaks, et ka maitse oleks paigas (kui teed liiga kange mahla, jääb mannavaht natuke kibe, kui teed liiga lahja, jääb maitsetu). Just vedeliku ja manna koguste seisukohalt olen lähtunud sellest retseptist siin ja mannavaht on alati hästi õnnestunud.



Vaja läheb:

6 dl vedelikku (nt 2 dl kodust kanget mahla, siirupit või moosi ja 4 dl vett)

0.75 dl mannat

vajadusel maitse järgi suhkrut (siirupi või moosiga tehes pole üldse vaja)

Pane kogu vedelik potti ja lase keema tõusta. Lisa vähehaaval manna, ise samal ajal hoolega segades. Keeda pidevalt segades 5 minutit, tõsta pott tulelt ja lase sel natuke jahtuda. Mikserda vahuks. Söö külma piimaga.

Retseptist saab ligikaudu neli portsjonit - oleneb, kui näljased sööjad on :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar