Pilt

Pilt

Kodune juustuburger

Kodus tehtud burger on asjalik ja toekas kõhutäis. Kuna toorainet saab ise valida, siis on lõpptulemus just selline, nagu ise soovid. Kes soovib rohkem salatit, kes rohkem liha ja juustu, kes soovib sibulaga ja kes ilma jne. Ise tehtud toidu puhul on mänguruumi palju ja see ongi asja juures tore. Meie peres on kõigi burgerid erinevad. Alljärgnevalt siis minu isiklik lemmik, ehk siis kindlasti sibula ja rohke salatiga variant. Kui aega laialt käes, võib ka kuklid ise küpsetada, kuid kiiremal ajal sobivad väga hästi ka valmis burgerikuklid poest.


Pihvid:

800-900 g hakkliha (võiks olla vähemalt 50% veiselihast)
0.5 tl musta pipart
2 tl soola 


Lisaks läheb vaja:

8 burgerikuklit
juustu
klaasjaks praetud sibularõngaid
lehtsalatit
tomatit
hapukurki
meelpärast kastet (nt poes müüdav valmis burgerikaste, ketšup, majonees, sinep)

Sega hakkliha soola ja pipraga. Siis vormi meelepärase suurusega pihvid ja prae pannil mõlemalt poolt küpseks. On ka lihtsam variant, mis jätab köögi puhtaks ja säästab aega. Võta suur ahjuplaat ja kata see küpsetuspaberiga. Vormi käte vahel meelepärase suurusega hakklihapallid ja litsu nad ahjupanni peal ümmargusteks ketasteks. Sellest kogusest olen mina teinud 8 pihvi. 
Pane ahjuplaat eelkuumutatud ahju 225 kraadi juurde küpsema ning küpseta umbes 25 minutit või kuni on pealt kergelt pruunikad ja silmnähtavalt küpsed.

Burgeri kokkupanek:

Soojenda kukleid kas pannil või kuumas ahjus mõned minutid. Aseta alumisele poolikule lehtsalat, tomativiil, pihv, juust, hapukurgiviilud, sibularõngad, kaste ja veel üks salatileht. Kõige peale pane teine burgeripoolik. See kõik peab käima päris kiirelt, et asjad ära ei jahtuks. Mina olen teinud ka nii, et hoian pihve kuumal pannil soojas. Lisaks peavad salatimaterjalid olema kindlasti vähemalt toasoojad, et nad kogu burgerit maha ei jahutaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar