Pilt

Pilt

Kohupiimakook

Kohupiimakoogid on ühed väga tänuväärsed asjad - maitsevad hästi ja kõhu saab ka täis. Seda konkreetset kooki on väga lihtne teha, kuna vahustada pole midagi vaja. Ja kui mune ei vahusta, tuleb kook tihkem ja nii saab terava noaga ilusaid koogilõike lõigata. Minule meeldib see kook toormoosiga, kuid ülejäänud pere eelistab seda koos kisselliga süüa. Mõlemat pidi on väga hea. Komponendid on jällegi väga lihtsad - ei mingit peenutsemist.



Põhi:

100 g võid
2 spl suhkrut
1 muna
2,5 dl nisujahu
noaotsatäis soola
0,5 tl küpsetuspulbrit

Hõõru toasoe või suhkruga vahule. Vahustamist jätkates lisa muna. Viimasena sega hulka küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu. Kata taignapall toidukilega ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
Vooderda 24 cm diameetriga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Suru taigen ühtlase kihina põhja (võid ka servad taignaga katta, kuid siis pead arvestama, et põhja eelküpsetamise ajal tuleb servad fooliumiribadega toestada). Pane koogivorm koos taignaga uuesti 15 minutiks külmkappi. Torka kahvliga mõned augud põhja ja küpseta 200 kraadi juures 10 minuti.


Täidis:

500 g tihket talukohupiima (nt Saidafarm)
300 g kohupiimapastat
2 dl hapukoort
2.5 dl suhkrut
3 spl mannat
1 spl nisujahu
5 muna
1 laimi (või väiksema sidruni) riivitud koor ja mahl
1 tl vaniljesuhkur

Sega suures kausis kõigepealt kohupiim, kohupiimapasta, nisujahu ja manna ühtlaseks massiks. Siis lisa ükshaaval sisse munad. Seejärel lisa suhkur, vaniljesuhkur, laimi või sidruni riivitud koor ja mahl, hapukoor. Sega kõik ühtlaseks ja vala eelküpsetatud koogipõhjale. Küpseta ahju keskosas 175 kraadi juures ca 1 tund. Valmis kook on äärtest kergelt kuldkollane, keskosa peaks jääma ilus hele. Kui kook valmis, jahuta see enne söömist täielikult maha. Kõige parem on alustada söömist alles järgmisel päeval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar