See magustoit nõuab natuke rohkem nikerdamist, kuid on sellest hoolimata üsna lihtne ja mis põhiline - maitseb nagu üks korralik šokolaadikreem. Tekstuurilt sametine, olemuselt šokolaadiselt tummine. Olen juba mitu korda teinud ja arvatavasti teen millalgi jälle. Retsepti leidsin siit.
Vaja läheb:
4 väikest savivormi
3dl 35% rõõska koort
100g tumedat šokolaadi
4 munakollast
1spl suhkrut
3dl 35% rõõska koort
100g tumedat šokolaadi
4 munakollast
1spl suhkrut
Kuumuta ahi 150 kraadini.
Sega piim munakollastega läbi ja vala läbi sõela. Pane segu keedunõusse, lisa tükeldatud šokolaad ja suhkur. Kuumuta segu pidevalt põhjast segades (ära klopi) kuni segu hakkab aurama ja šokolaad on sulanud.
Jaga segu vormidesse, kata vormid fooliumiga ja tõsta savivormid sügavale ahjuplaadile või sobiva suurusega ahjuvormi. Tõsta vormid ahju ja vala suurde ahjuvormi nii palju kuuma vett, et savivormid oleks 2/3 osas vees. Küpseta kreeme 150 kraadi juures 35 minutit. Tõsta kreemid ahjust, eemalda foolium, lase veidi jahtuda ja tõsta 3-4 tunniks külmikusse. Serveeri külma kreemi koos hapuka moosiga. Pidulikumal puhul võib panna peale veel näiteks törts vahukoort ja beseetükikesi.
Sega piim munakollastega läbi ja vala läbi sõela. Pane segu keedunõusse, lisa tükeldatud šokolaad ja suhkur. Kuumuta segu pidevalt põhjast segades (ära klopi) kuni segu hakkab aurama ja šokolaad on sulanud.
Jaga segu vormidesse, kata vormid fooliumiga ja tõsta savivormid sügavale ahjuplaadile või sobiva suurusega ahjuvormi. Tõsta vormid ahju ja vala suurde ahjuvormi nii palju kuuma vett, et savivormid oleks 2/3 osas vees. Küpseta kreeme 150 kraadi juures 35 minutit. Tõsta kreemid ahjust, eemalda foolium, lase veidi jahtuda ja tõsta 3-4 tunniks külmikusse. Serveeri külma kreemi koos hapuka moosiga. Pidulikumal puhul võib panna peale veel näiteks törts vahukoort ja beseetükikesi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar