Need maitsvad kommid said tehtud möödunud jõuludeks sõpradele-lähedastele kingituseks. Seest siidised-kooresed-magusad-suussulavad ning väljast krõmpsuva tumeda šokolaadiga ja röstitud pähklitega. Ideaalne kooslus!
Kooretäidis:
400g magusat kondenspiima
400g valget šokolaadi
Lisaks: 200 g 70% tumedat šokolaadi ja ca 100g hakitud ja röstitud India pähkleid.
Võta paksema põhjaga pott ja vala sinna kondenspiim. Lisa valge šokolaad ja soojenda saadud segu kuni šokolaad on täielikult sulanud, ise samal ajal aeglaselt põhjast segamas. Keeta ei tohi, lihtsalt kuumutada nõrgal tulel. Kui kondenspiima-šokolaadimass on ilus ühtlane, vala see küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse kaanega karpi/ahjuvormi (suurusega ca 20x20 cm) ja aseta külmkappi üleöö tahenema.
Kui segu on tahe, tõsta see koos küpsetuspaberiga vormist välja ja lõika suupärasteks kuubikuteks. Sulata tume šokolaad ja kata iga kuubik sellega. Mina teen seda kahe lusikaga: ühe peal on kuubik ja teisega valad šokolaadi peale. see peab käima kiirelt, sest šokolaad on soe ja kipub täidist pehmeks sulatama. Iga kommi peale raputa röstitud-hakitud India pähkleid (enne kui šokolaad ära taheneb!).
Aseta valmis kommid külmikusse tahenema.
Toatemperatuuril kipuvad need kommid seest natuke liiga pehmeks minema, seega soovitan hoida külmikus.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar