Pilt

Pilt

Forelli-brokolipirukas

Olles suur kalasõber, leiutan ikka ja jälle mooduseid, kuidas seda kasulikku toiduainet endale ja teistele sisse sööta. See konkreetne rohke täidisega pirukas sai tehtud ühe võõrsil elava sõbranna auks, kes aeg-ajalt kodumaal käies ka meie poolt läbi põikab. Kuna seljataga olid pikad pühad rohke söögiga, oli mul plaan teha midagi kerget aga samas väga head. Ja selle pirukaga sai minu soov täidetud. Idee pärineb Toidutarest, kuid siingi olen teinud väiksed muudatused.


500g lehttainast

500g forellifileed
500g brokoliõisikuid
1 dl majoneesi
100g toorjuustu
sidrunimahl
sool
must pipar
till

Valmistamine:

1. Lõika forelli filee u 0,5 cm viiludeks ning sega soola, pipra ja sidrunimahlaga. Auruta brokoliõisikud 8–10 minutiga poolpehmeks. Mitte mingil juhul ei soovita keeta neid täiesti pehmeks, sest siis tuleb täidis pudrune.

2. Eralda tainast 2/3 ja rulli piklikuks ristkülikuks. Tõsta tainale forellifilee tükid, raputa peale hakitud tilli. Sega brokoliõisikud majoneesi ja toasooja toorjuustuga ning tõsta kalale.

3. Rulli ülejäänud tainast samuti ristkülik, lõika umbes iga sentimeetri tagant laiuti sisselõiked, nii et u 2 cm äärest jääb kokku. Tõsta tainas täidisele ja suru ääred tihedalt kokku. Küpseta 220-kraadises ahjus 20 minutit. 

Serveeri koos värske salatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar