See on üks uskumatult maitsev lihapraad, mille ettevalmistamine võtab max 15 minutit. Seejärel paned prae viieks-kuueks tunniks küpsema ja saad ise samal ajal teiste asjadega tegeleda. Väga mugav eriti siis, kui külalised tulemas. Kuni liha küpseb jõuad kõik muud toidud valmis teha ja kui söögiaeg käes, võtad justkui muuseas ahjust suussulava ja uskumatult maitsva seaprae.
Vaja läheb:
2 - 2,3 kg seakaelakarbonaadi
1 spl jämedat meresoola
purustatud musta pipart (panna maitse järgi)
1 spl kanget sinepit
ca 2 dl vett
Võta üks korralik kaanega ahjupott ja pane lihatükk sinna sisse. Määri liha ümbertringi sinepiga kokku. Seejärel hõõru sool ja purustatud must pipar ühtlaselt liha peale. Kõige lõpuks vala potti vesi, pane potile kaas peale ja aseta ahju küpsema. Küpseta 160 kraadi juures ca 5 ja pool tundi. Mina olen küpsemise lõpupoole keeranud kuumuse 150 kraadi peale, kui ma näen, et liha hakkab liigselt pruunistuma. Kui liha valmis, võta pott ahjust ja lase lihal 20 minutit rahuneda. Siis võib sööma hakata. Kui kohe sööma ei saa hakata, võib ahjust väljavõetud poti näiteks puhta paksema rätikuga katta ja nii püsib toit kaua soe.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar