Pilt

Pilt

Moorapead

Nende koogikeste teine nimi peaks olema "suhkur kuubis", kuna need on lihtsalt nii magusad. Kuid moorapeade puhul on see liigne magusus isegi omal kohal. Sööd ühe ära ning magusaisu on rahuldatud ja aju õnnelik. Ja lõppude lõpuks maitsevad nad ikka väga hästi. Meie pere suured lemmikud igal juhul. Retsepti leidsin Toidutarest, kuid kohendasin võikreemi retsepti natuke. Nagu fotodelt näha, ei tulnud minu moorapead nii paksud, kuid sellest pole midagi, sest nad maitsevad ka nii imeliselt. Julgen öelda, et väga palju paksemat biskviiti ma ei soovikski.



Biskviidid:
4 muna
4 spl suhkrut
4 spl jahu

Võikreem:
120g võid
2-3 spl magusat kondenspiima
2-3 spl tuhksuhkrut

Glasuur:
300g tuhksuhkrut
4 tl kakaopulbrit
4 spl vett


Vahusta toasoojad munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Suhkrut hakka vähehaaval lisama siis, kui munavalgevaht sarnaneb vannivahule. Vahusta kuni munavalgevaht meenutab habemeajamisvahtu. Siis lisa munakollased ja mikserda kiirelt ühtlaseks. Sõelu jahu munavahu hulka. Sega taigen õrnalt ühtlaseks. Seejärel tõsta lusikaga taignapätsikesed ahjuplaadile (jäta ka kerkimisruumi). Pane 200 kraadisesse ahju küpsema ja küpseta 10-12 min (peavad olema kergelt kuldsed). Ära ürita kogu taigent ühele ahjuplaadile mahutada - tulemuseks on suur plaadikook. Mina teen nii, et kui esimese ahjuplaadi olen kuuma ahju pannud, siis hakkan teisele plaadile taignapätsikesi panema. Nii kui esimesed on valmis, panen teise plaadi ahju.

Võikreemi tegemiseks sega omavahel toasoe või, tuhksuhkur ja kondenspiim. Kui biskviidid on valmis ja jahtunud, siis määri kreemi pooltele biskviitidele. Seejärel aseta teine poolik peale. Pane moorapead külmkappi vähemalt kaheks tunniks tahenema.

Glasuuri jaoks sega omavahel vesi, tuhksuhkur ja kakao. Kuumuta segu nõrgal kuumusel, kuni saad hapukooretaolise massi. Võta moorapead külmkapist ja kasta glasuuri sisse nii, et ülemine biskviit on ilusti glasuuriga kaetud. See peab käima väga kiirelt, sest glasuur taheneb ülikiiresti. Kui glasuur hakkab kausis liigselt tahenema, siis võid seda  natuke pliidil soojendada ja vajadusel lisada tsipake vett.
Aseta moorapead tagasi külmikusse ja maiusta siis, kui isu tuleb:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar