Pilt

Pilt

Ahjukartulid

Olid ajad, kui mulle ahjukartulid absoluutselt ei meeldinud, kuna nad olid alati nii ära kuivanud. Iga kell eelistasin ahjukartulitele kas püreed, keedu- või praekartuleid. Aga see oli sellepärast, et ma polnud saanud HÄID ahjukartuleid. Nüüd teen ma selliseid ahjukartuleid, mis on seest pehmed (üldsegi mitte kuivad) ning väljast kuldsed ja krõbedate servadega.

3-4 kg kartuleid
2 tl jämedat meresoola
100-150 g taluvõid
1 spl kartulimaitseainet
Kõigepealt koori ja pese kartulid, seejärel pane nad potti ja keeda 2 tl meresoolaga poolpehmeks (keemahakkamisest ca 15 min). Võib kartulid ka täitsa valmis keeta, kuid siis kipuvad nad ahjuvormi panekul ja maitseainega kokkusegamisel pudruks minema.
Kui kartulid on poolvalmis, vala vesi ära ja aseta kartulid ahjupannile. Vala kartulid üle sulavõiga ja sega kergelt läbi (nii et kartulid oleks igast küljest võiga kaetud). Seejärel puista peale kartulimaitseainet (siis võid veel korra kergelt segada). Lõpuks pane kogu see pannitäis kuuma ahju 225 kraadi juurde küpsema. Küpseta kuni kartulid on kaunilt kuldsed. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar