Need muffinid said tehtud mõeldes neile, kes ei saa süüa laktoosi. Ja ausalt öeldes, said need muffinid nii head, et julgen soovitada kõigile. Selle imelise retsepti leidsin siit. Lihtsuse ja selguse huvides teisendasin koguseid natuke ümber.
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
3 tl fariinsuhkrut
1 dl suhkrut
2 dl vett
1 dl toiduõli
2 muna
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
3 tl fariinsuhkrut
1 dl suhkrut
2 dl vett
1 dl toiduõli
2 muna
2 dl vaarikaid või muid marju (mina panin ca 2 dl tükeldatud maasikaid - lasin neil enne natuke sulada ka, nii et ei olnud täitsa pehmed, kuid mitte ka täiesti jääs)
Sega kuivained omavahel. Teises kausis klopi lahti munad, sega hulka õli ja vesi. Siis sega sisse kuivained (soovitan lusika asemel visplit, kuna taigen tuleb päris vedel, siis vispliga on väikseid tükikesi kergem lahti kloppida).Kui taigen on juba ilus ja ühtlane alles siis lisa marjad. Taigen tuleb natuke vedelam, kui tavaline muffinitaigen, kuid sellest pole midagi.
Tõsta tainas muffinivormidesse (jälgi, et igasse muffinipesasse satuks marju) ja küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit või kuni muffinid on kuldpruunid ja tikuga torgates jääb see puhtaks. Taignast jagub täpselt 12 muffini tegemiseks (muffinipesad said peaaegu ääreni taigent täis). Kaunistuseks võid teha glasuuri.
Glasuur (see, mille mina tegin):
150 g tuhksuhkur
2 tl kakaopulbrit (see mõru variant)
2 spl vett
Sega omavahel tuhksuhkur, kakaopulber ja vesi. Kuumuta massi pliidil pidevalt segades, kuni segu muutub konsistentsilt hapukooretaoliseks. Määri glasuur muffinitele. Kui see vahepeal kipub kausis liigselt tahenema võib seda pliidil uuesti soojendada ja vajadusel võib lisada natuke vett.
Aga võib ka nii:
200 g (laktoosivaba) toorjuustu
50 g (värvilist) tuhksuhkrut
Toorjuust segada tuhksuhkruga ja ongi valmis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar