Pilt

Pilt

Juurvilja püreesupp

Talvisel ajal on kuumad supid väga mõnusad, eriti see püreesupp siin. Maitselt mahe ja tekstuurilt siidine supp maitseb kõigile - isegi lapsed söövad seda isuga. Supi võib teha lihaga või hoopiski ilma - mõlemat pidi tuleb väga maitsev. Serveerimisel võib igaüks panna supile neid lisandeid, mis meeldivad. Minu supi peale käivad näiteks praetud šampinjonid, päikesekuivatatud tomatid ja maitseroheline (nagu fotolt näha).

Vaja läheb:
2 kg kartuleid (koorimata kaal)
0,5 kg porgandeid (koorimata kaal)
0,5 tk juurseller (soovi korral) 
400-500 g frikadelle
200g sulatatud juustu
100g võid
1 kanapuljongikuubik
maitse järgi (mere)soola
vett

Koori ja pese juurviljad puhtaks ning lõika kuubikuteks. Võta supipott (mahuga 4-5 liitrit) pane sinna 1/3 ulatuses vett ja lase keema tõusta. Pane frikadellid keevasse vette ja keeda valmis. Tõsta valmis frikadellid vees välja ja pane eraldi kaussi ootele. Nüüd tõsta vette juurviljakuubikud ja keeda täiesti pehmeks. Vajadusel lisa vett. Vett peab olema niipalju, et juurviljad oleks veega kaetud ja natuke üle sellegi. Vahepeal lisa puljongikuubik ja maitsesta suppi soolaga.

Kui juurviljad on pehmed, püreesta kogu see mass kas köögikombainis või saumikseriga. Kui mass on supi kohta liiga paks, lisa kuuma keeduvett vastavalt vajadusele. Kui tükke enam ei ole näha, lisa supile ka või ja sulatatud juust. Püreesta veel natuke, kuni kõik on ilus ja ühtlane. Kõige lõpuks tõsta supi sisse valmiskeedetud frikadellid. Ja ongi valmis!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar