Suurema osa oma elust olen kasutanud piparkookide tegemisel poetaigent. Ja kuidagi suutsin ma aasta jooksul alati ära unustada, milline taigen see kõige parem oli. Ja enamasti alati on olnud tunne, et midagi võiks piparkookide juures teisiti olla - kas konsistents või maitse.
Aga nüüd on otsingutel lõpp. Alates eelmisest aastast olen teinud piparkoogitaigent selle retsepti järgi ise ja tulemus on superhea! Piparkoogid on krõbedad ja maitsekad. Retsepti leidsin siit.
250 g tumedat siirupit
170 g suhkrut
kuni 1 pk piparkoogimaitseainet
250 g võid
2 muna
600 g jahu
2 tl soodat
170 g suhkrut
kuni 1 pk piparkoogimaitseainet
250 g võid
2 muna
600 g jahu
2 tl soodat
Kuumuta potis siirup keemiseni koos suhkru ja piparkoogimaitseainega (mina panin terve paki Santa Mariat). Tõsta pott tulelt ja sega juurde tükeldatud või. Sega seni, kuni või on sulanud. Seejärel lase veidi jahtuda ja klopi juurde munad. Sega sooda jahuga ja lisa segades siirupisegule. Sõtku tainas läbi, paki toidukilesse ja hoia järgmise päevani külmikus.
Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika piparkoogivormidega välja soovitud kujundid. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 6- 9 minutit.
Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika piparkoogivormidega välja soovitud kujundid. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 6- 9 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar